G365 Marketingbureau

Gratis SEO scan: ontdek de verbeterpunten van jouw website

 

Heb je je ooit afgevraagd waarom jouw website niet de gewenste resultaten behaalt? Misschien is het tijd voor een gratis SEO scan. Dit kan de sleutel zijn tot het ontdekken van de verbeterpunten die jouw website nodig heeft om beter te presteren.

Key Takeaways

 • Waarom een gratis SEO scan belangrijk is voor jouw website
 • Hoe een gratis SEO scan werkt
 • De voordelen van het identificeren van verbeterpunten

Waarom een gratis SEO scan belangrijk is voor jouw website

Een gratis SEO scan is goed om te laten doen, omdat het je helpt de huidige staat van jouw website te begrijpen. Veel bedrijven realiseren zich niet dat hun website niet optimaal presteert, totdat ze een grondige analyse laten uitvoeren. Door een gratis SEO scan te doen, kun je snel en eenvoudig de verbeterpunten identificeren die jouw website nodig heeft.

Bij G365 Marketing begrijpen we hoe belangrijk het is om een goed geoptimaliseerde website te hebben. Een gratis SEO scan kan je helpen om te zien waar je website tekortschiet en welke stappen je kunt nemen om je online zichtbaarheid te verbeteren. Dit kan variëren van technische aanpassingen tot contentoptimalisatie en linkbuilding.

Een ander belangrijk aspect van een gratis SEO scan is dat het je inzicht geeft in hoe zoekmachines jouw website zien. Dit kan je helpen om beter te begrijpen waarom je website niet de gewenste resultaten behaalt en wat je kunt doen om dit te verbeteren.

Een van de 100 punten waar we op letten zijn de anchor teksten. Voor meer informatie over hoe je de impact van anchor tekst op SEO resultaten kunt verbeteren, kun je De impact van anchor tekst op SEO resultaten lezen.

Hoe werkt een gratis SEO scan?

Een gratis SEO scan begint meestal met het invoeren van je website-URL in een SEO-analysetool. Deze tool zal vervolgens verschillende aspecten van je website analyseren, zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, meta-tags, en meer. Het doel is om een gedetailleerd rapport te genereren dat de verbeterpunten van jouw website identificeert.

Bij G365 Marketing maken we gebruik van geavanceerde tools en technieken om een grondige SEO scan uit te voeren. Ons team van experts analyseert je website en biedt je een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor verbetering. Dit rapport kan je helpen om gerichte acties te ondernemen die je websiteprestaties aanzienlijk kunnen verbeteren.

Een van de voordelen van een gratis SEO scan is dat het je een duidelijk beeld geeft van waar je website staat en wat er moet gebeuren om je doelen te bereiken. Het is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de verbeterpunten van je website te identificeren en een strategie te ontwikkelen om deze aan te pakken.

Conclusie

Een gratis SEO scan is een waardevol hulpmiddel voor elke website-eigenaar die zijn online zichtbaarheid wil verbeteren. Het helpt je om de verbeterpunten van je website te identificeren en biedt je de inzichten die je nodig hebt om gerichte acties te ondernemen. Bij G365 Marketing staan we klaar om je te helpen met een uitgebreide SEO scan en op maat gemaakte aanbevelingen.

Wil je meer weten over hoe je de prestaties van je website kunt verbeteren? Neem dan contact met ons op voor een gratis consultatie. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen die je helpt om je doelen te bereiken en je online aanwezigheid te versterken.

FAQ

1. Wat is een SEO scan?

Een SEO scan is een grondige analyse van je website om te bepalen hoe goed deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Het identificeert verbeterpunten en biedt aanbevelingen voor verbetering.Deze scan kijkt naar verschillende aspecten van je website, zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, meta-tags, contentkwaliteit, en linkbuilding, om te zorgen dat je website beter zichtbaar wordt in zoekresultaten.

2. Hoe vaak moet ik een SEO scan uitvoeren?

Het is aan te raden om regelmatig een SEO scan uit te voeren, bijvoorbeeld elke drie tot zes maanden, om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft met de nieuwste SEO best practices. Daarnaast is het verstandig om een scan uit te voeren na grote wijzigingen aan je website, zoals een re-design of het toevoegen van nieuwe content.

3. Wat zijn de kosten van een SEO scan?

Bij G365 Marketing bieden we een gratis SEO scan aan. Dit geeft je een gedetailleerd rapport zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

4. Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten die een SEO scan kan identificeren?

Een SEO scan kan verschillende verbeterpunten identificeren, zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, meta-tags, contentkwaliteit, en linkbuilding.

5. Hoe kan ik de aanbevelingen uit een SEO scan implementeren?

Na het ontvangen van het SEO scan rapport, kun je de aanbevelingen zelf implementeren of de hulp van een professional zoals G365 Marketing inschakelen om je te helpen bij de uitvoering.

6. Hoelang duurt een SEO scan?

Een SEO scan kan variëren in duur, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je website. Over het algemeen duurt een basis SEO scan ongeveer 15 tot 30 minuten. Voor grotere en meer complexe websites kan het enkele uren duren om een grondige analyse uit te voeren.

7. Wat zijn de belangrijkste SEO tools die worden gebruikt?

Bij een SEO scan maken we gebruik van diverse geavanceerde tools om een uitgebreide analyse van je website te maken. Enkele van de meest gebruikte tools zijn:

Google Analytics: Voor het analyseren van websiteverkeer en gebruikersgedrag.
Google Search Console: Voor het monitoren van je websiteprestaties in Google zoekresultaten.
SEMrush: Voor het uitvoeren van diepgaande SEO audits en concurrentieanalyses.
Ahrefs: Voor het analyseren van backlinkprofielen en zoekwoordonderzoek.
Screaming Frog: Voor het crawlen van je website en het identificeren van technische SEO issues.

8. Wat gebeurt er na de SEO scan?

Na de SEO scan ontvang je een gedetailleerd rapport met de bevindingen en aanbevelingen voor verbetering. Dit rapport bevat:

 • Technische analyse: Informatie over technische aspecten zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, en eventuele crawl errors.
 • Content analyse: Beoordeling van de kwaliteit en relevantie van je content, inclusief zoekwoordoptimalisatie.
 • Linkprofiel analyse: Overzicht van je backlinkprofiel en aanbevelingen voor linkbuilding.
 • Concurrentieanalyse: Vergelijking van jouw website met die van je concurrenten op belangrijke SEO metrics.

Op basis van dit rapport kun je beslissen welke stappen je wilt ondernemen om de SEO van je website te verbeteren.

9. Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten die een SEO scan kan identificeren?

Een SEO scan kan verschillende verbeterpunten identificeren, zoals:

 • Laadsnelheid: Optimalisatie van de laadtijd van je website om de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Mobiele vriendelijkheid: Aanpassingen om ervoor te zorgen dat je website goed functioneert op mobiele apparaten.
 • Meta-tags: Optimalisatie van titels en meta-beschrijvingen om de klikfrequentie (CTR) te verhogen.
 • Contentkwaliteit: Verbetering van de inhoud om deze relevanter en waardevoller te maken voor je doelgroep.
 • Linkbuilding: Strategieën om kwalitatieve backlinks te verkrijgen en je domeinautoriteit te verhogen.

10. Hoe kan ik een gratis SEO scan aanvragen?

Het aanvragen van een gratis SEO scan bij G365 Marketing is eenvoudig en snel. Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@g365marketing.nl en geef ons de benodigde gegevens om de scan uit te kunnen voeren:

 • Website-URL: Voer de URL van de website in die je wilt laten scannen.
 • Naam: Vul je volledige naam in.
 • E-mailadres: Geef een geldig e-mailadres op waar we het rapport naar kunnen sturen.
 • Telefoonnummer (optioneel): Voor eventuele verdere communicatie.
 • Opmerkingen (optioneel): Voeg eventuele specifieke vragen of opmerkingen toe die je hebt over de SEO scan.
seo scan

Inhoud

Lees ook een van deze marketing artikelen:

G365 Marketing deelt gratis tips over marketing en communicatie. Blijf op de hoogte en bezoek regelmatig onze marketingblog.