G365 Marketingbureau
uitbesteden

G365 Marketing

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van interne of externe links naar verschillende pagina’s op je website. Deze links, ook wel backlinks genoemd, helpen gebruikers bij het navigeren tussen pagina’s op het internet en verbeteren de zichtbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google.

G365 Marketing is gespecialiseerd in linkbuilding

G365 Marketing volgt een gedetailleerd stappenplan voor linkbuilding:

 1. Analyse van jouw linkprofiel: Een grondige nulmeting om de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website te bepalen.
 2. Kiezen van een passende strategie: Op basis van de analyse bepalen we de juiste koers en strategie.
 3. Maandelijkse rapportage: Een overzicht van de resultaten en aandachtspunten.
  Kwalitatieve contentcreatie: Het schrijven van relevante en kwalitatieve blogs ter ondersteuning van je linkbuilding.
 4. Uitbreiding met andere technieken: Combinatie van linkbuilding met andere SEO-diensten voor optimale groei. Denk aan PR wat staat voor Public Relations. Wij hebben officieel een partnership met het ANP.

 

Wat is het ANP?

Het ANP staat voor Algemeen Nederlands Persbureau. Het is het grootste persbureau van Nederland en levert nieuwsberichten, foto’s, video’s en infographics aan verschillende mediaorganisaties. Het ANP werd opgericht in 1934 en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse nieuwsvoorziening door het verzamelen, verifiëren en verspreiden van nieuws. Het persbureau biedt betrouwbare en actuele informatie over nationale en internationale gebeurtenissen.

 

Marketingsoftware die wij gebruiken

G365 Marketing maakt gebruik van geavanceerde tools zoals SEMrush, Ahrefs, MOZ, en Majestic om de effectiviteit van linkbuilding te meten en te optimaliseren.

 

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Het uitbesteden van linkbuilding kan verschillende voordelen hebben:

 • Expertise en ervaring: Professionals in linkbuilding hebben vaak jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de beste praktijken en strategieën. Ze weten welke technieken effectief zijn en welke risico’s vermeden moeten worden.
 • Tijd besparen: Linkbuilding is een tijdrovend proces dat veel onderzoek, outreach en opvolging vereist. Door dit uit te besteden, kun je je tijd en middelen richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.
 • Kwaliteit van links: Een gespecialiseerd bureau heeft vaak toegang tot een netwerk van hoogwaardige websites en kan kwalitatieve backlinks verkrijgen die je eigen inspanningen mogelijk niet zouden opleveren.
 • Blijvende resultaten: Professionele linkbuilders volgen de laatste trends en updates in zoekmachine-algoritmen, waardoor ze strategieën kunnen implementeren die duurzame resultaten bieden zonder het risico op straffen door zoekmachines.
 • Kostenbesparing: Hoewel het uitbesteden van linkbuilding een investering vereist, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Het vermijden van slechte linkbuilding-praktijken kan je bijvoorbeeld behoeden voor dure herstelmaatregelen.
 • Schaalbaarheid: Een bureau kan snel opschalen en grotere campagnes uitvoeren dan je mogelijk intern zou kunnen doen, wat kan leiden tot snellere en betere resultaten.

Kortom, het uitbesteden van linkbuilding kan je helpen om efficiënter en effectiever te werken, wat uiteindelijk kan bijdragen aan een betere online zichtbaarheid en hogere zoekmachine rankings.

 

Wat doet een linkbuilding specialist?

Meer weten over wat een linkbuilding specialist doet? Lees dan ons artikel Wat doet een linkbuilding specialist?.

Daarnaast kan linkbuilding een tijdrovend proces zijn. Het vereist geduld, doorzettingsvermogen en een goed netwerk van kwalitatieve websites. Door deze taak aan ons uit te besteden, kun jij je focussen op andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Wij zorgen ervoor dat je website de backlinks krijgt die het nodig heeft om te groeien.

 

Voordelen van linkbuilding uitbesteden aan G365

Een ander groot voordeel is dat je profiteert van onze uitgebreide netwerken en relaties met andere websites. Zelf hebben we ook een klein aantal eigen websites in beheer en rechtstreeks contacten met journalisten. Dit maakt het makkelijker om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, wat belangrijk is voor een goede SEO-strategie. Wil je meer weten over SEO en waarom het belangrijk is? Lees dan ons artikel Wat is SEO en waarom is het belangrijk?.

Daarnaast zorgt het uitbesteden van linkbuilding ervoor dat je altijd up-to-date bent met de nieuwste SEO-strategieën. Onze specialisten volgen continu de laatste trends en passen deze toe in jouw campagne. Dit betekent dat je altijd een stap voor blijft op de concurrentie. Meer weten over SEO-strategieën? Bekijk dan ons artikel SEO strategieën voor meer website verkeer.

Tot slot biedt het uitbesteden van linkbuilding je de mogelijkheid om je te concentreren op je kernactiviteiten. Terwijl wij zorgen voor de SEO, kun jij je richten op het laten groeien van je bedrijf. Wil je meer weten over het uitbesteden van SEO? Lees dan ons artikel SEO uitbesteden.

 

Gratis linkbuilding scan aanvragen

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat? Vraag dan nu een gratis linkbuilding scan aan bij G365 Marketing.

via Linkbuilding hoger in google komen

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen

FAQ

Linkbuilding uitbesteden betekent dat je het proces van het verkrijgen van backlinks voor je website overlaat aan een externe partij. Dit kan helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te verbeteren zonder dat je zelf de tijd en moeite hoeft te investeren.

 

Het uitbesteden van linkbuilding kan tijd besparen, toegang geven tot gespecialiseerde expertise, en betere resultaten opleveren doordat professionals met ervaring en connecties het proces voor je beheren.

De kwaliteit van een backlink kan worden beoordeeld op basis van de autoriteit van de verwijzende website, de relevantie van de content, de positie van de link op de pagina, en of de link nofollow of dofollow is.

Dofollow links dragen SEO-waarde over van de verwijzende website naar jouw website, wat kan helpen bij het verbeteren van je zoekmachine ranking. Nofollow links daarentegen dragen geen SEO-waarde over en hebben minder invloed op je ranking.

Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je de resultaten van linkbuilding ziet, afhankelijk van de concurrentie in je niche en de kwaliteit van de links die je verkrijgt.

Je kunt je linkbuilding strategie monitoren door gebruik te maken van tools zoals Google Analytics, Google Search Console, en andere SEO-tools om je backlinkprofiel en zoekmachine rankings te volgen. Verbeteringen kunnen worden aangebracht door constant nieuwe en waardevolle content te creëren en door relaties op te bouwen met andere websites in je niche.