G365 Marketingbureau

Ahrefs: hoe schrijf je de beste blogs hiermee

 

Heb je ooit geworsteld met het schrijven van een blog post die zowel boeiend moet zijn als geoptimaliseerd voor zoekmachines? Als je een copywriter bent, weet je hoe belangrijk het is om content te creëren die niet alleen de aandacht van je lezers trekt, maar ook goed scoort in zoekmachines. Hier komt Ahrefs om de hoek kijken. In dit artikel ontdek je hoe je Ahrefs kunt gebruiken om een effectieve blog post te schrijven die zowel je publiek aanspreekt als je SEO-doelen bereikt.

Key Takeaways

 • Leer hoe je Ahrefs kunt gebruiken om je blog posts te optimaliseren.
 • Ontdek SEO tips om je content beter vindbaar te maken.
 • Begrijp het belang van keywords in je blog post strategie.
 • Ontdek de kracht van Ahrefs voor SEO succes.

Hoe een effectieve blog post te schrijven met Ahrefs

Als copywriter is het belangrijk om te weten hoe je tools zoals Ahrefs kunt gebruiken om je blog posts te optimaliseren. Ahrefs biedt een schat aan informatie die je kan helpen bij het vinden van de juiste keywords, het analyseren van concurrenten en het verbeteren van je algehele SEO-strategie.

Begin met het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Ahrefs maakt het eenvoudig om te zien welke zoekwoorden relevant zijn voor je niche en hoeveel zoekvolume ze hebben. Dit helpt je om te bepalen welke termen je in je blog post moet opnemen om beter te scoren in zoekmachines.

Optimaliseer je content voor zoekmachines: SEO tips

SEO is een essentieel onderdeel van elke digitale marketingstrategie. Bij G365 Marketing begrijpen we hoe belangrijk het is om je content te optimaliseren voor zoekmachines. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Gebruik relevante zoekwoorden in je titels en subkoppen.
 • Zorg voor een goede interne linkstructuur.
 • Maak gebruik van meta beschrijvingen en alt-teksten voor afbeeldingen.
 • Schrijf kwalitatieve en waardevolle content die je lezers aanspreekt.

Voor meer informatie over SEO, bekijk ons artikel Wat is SEO en waarom is het belangrijk?.

Het belang van keywords in je blog post strategie

Keywords spelen een belangrijke rol in je blog post strategie. Ze helpen zoekmachines te begrijpen waar je content over gaat en zorgen ervoor dat je blog posts worden gevonden door je doelgroep. Bij G365 Marketing raden we aan om een mix van short-tail en long-tail keywords te gebruiken om een breder publiek te bereiken. Lees ook Waarom is content belangrijk voor SEO?

Het is ook belangrijk om je keywords op een natuurlijke manier in je tekst te integreren. Overmatig gebruik van zoekwoorden kan leiden tot keyword stuffing, wat je SEO-resultaten negatief kan beïnvloeden. Voor meer tips over het gebruik van keywords, lees ons artikel De impact van anchor tekst op SEO resultaten.

Welke Ahrefs-metrics zijn het belangrijkst om te monitoren voor een effectieve blogpost?

Voor een effectieve blogpost zijn er verschillende Ahrefs-metrics die belangrijk zijn om te monitoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Organic Traffic: Meet hoeveel bezoekers naar je blogpost komen via organische zoekresultaten.
 2. Keyword Rankings: Houd bij op welke posities je blogpost rankt voor de doelzoekwoorden.
 3. Backlinks: Monitor het aantal en de kwaliteit van backlinks die naar je blogpost verwijzen.
 4. Domain Rating (DR): Geeft aan hoe sterk het domein van je website is op basis van de backlinkprofielen.
 5. URL Rating (UR): Meet de sterkte van een specifieke URL op basis van het aantal en de kwaliteit van de backlinks.
 6. Referring Domains:Het aantal unieke domeinen dat naar je blogpost linkt.
 7. Top Pages: Identificeer welke van je blogposts het meeste verkeer genereren.
 8. Content Gap Analysis: Vergelijk je content met die van concurrenten om te zien welke zoekwoorden je mist.
 9. Organic Keywords: Bekijk welke zoekwoorden verkeer naar je blogpost brengen.
 10. Traffic Value: Schat de waarde van het organische verkeer dat naar je blogpost komt.

Hoe kun je Ahrefs gebruiken om nieuwe interessante onderwerpen te vinden voor toekomstige blogposts?

Ahrefs biedt verschillende tools en functies die je kunt gebruiken om nieuwe en interessante onderwerpen voor toekomstige blogposts te vinden. Hier zijn enkele strategieën:

Keywords Explorer:

Gebruik de Keywords Explorer om zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor je niche. Voer een breed zoekwoord in en verken de gerelateerde zoekwoorden, zoekwoordideeën en vragen die mensen stellen. Zoek naar vragen in de Keywords Explorer. Dit zijn zoekopdrachten die beginnen met woorden als “hoe”, “wat”, “waarom”, enz. Deze vragen kunnen uitstekende onderwerpen zijn voor blogposts, omdat ze vaak direct inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep.

Content Explorer:

Met de Content Explorer kun je zoeken naar de meest gedeelde en gelinkte content op basis van een bepaald onderwerp of zoekwoord. Dit helpt je te begrijpen welke onderwerpen populair zijn en waar veel interesse in is.

Competitor Analysis:

Analyseer de websites van je concurrenten om te zien welke blogposts goed presteren. Gebruik de Site Explorer om te ontdekken welke pagina’s van je concurrenten het meeste verkeer krijgen en welke zoekwoorden ze targeten.

Top Pages:

In de Site Explorer kun je de “Top Pages” van een website bekijken. Dit toont je welke pagina’s van een site het meeste verkeer krijgen, wat je inzicht geeft in populaire onderwerpen binnen je niche.

Site Audit:

Voer een site-audit uit om te zien welke onderwerpen op je eigen site goed presteren en welke niet. Dit kan je helpen om te bepalen welke onderwerpen je verder kunt uitbouwen of verbeteren.

Door deze Ahrefs-tools en -strategieën te gebruiken, kun je een constante stroom van nieuwe en relevante onderwerpen genereren voor je blog, wat je helpt om je publiek betrokken en je content fris en waardevol te houden.

Onthul de kracht van Ahrefs voor SEO succes

Ahrefs is een krachtige tool die je kan helpen om je SEO-strategie naar een hoger niveau te tillen. Met functies zoals site-audits, backlink-analyse en concurrentieonderzoek, biedt Ahrefs alles wat je nodig hebt om je online zichtbaarheid te verbeteren.

Bij G365 Marketing gebruiken we Ahrefs om onze klanten te helpen hun SEO-doelen te bereiken. Of je nu een nieuwe website lanceert of je bestaande content wilt optimaliseren, Ahrefs biedt de inzichten die je nodig hebt om succesvol te zijn. Ontdek meer over hoe je je SEO kunt verbeteren in ons artikel Hoger in Google? Ontdek de SEO-mogelijkheden.

Conclusie

Het schrijven van een effectieve blog post vereist meer dan alleen goede schrijfvaardigheden. Met de juiste tools en strategieën, zoals Ahrefs, kun je je content optimaliseren voor zoekmachines en je doelgroep beter bereiken. Vergeet niet om relevante zoekwoorden te gebruiken, je content te optimaliseren en de kracht van Ahrefs te benutten voor SEO succes.

Wil je meer weten over hoe G365 Marketing je kan helpen met je SEO-strategie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis analyse.

FAQ

1. Wat is het verschil tussen short-tail en long-tail keywords?

Short-tail keywords zijn korte, algemene zoektermen met een hoog zoekvolume, terwijl long-tail keywords langere, specifiekere zoektermen zijn met een lager zoekvolume maar hogere conversieratio’s.

2. Hoe vaak moet ik mijn blog posts updaten voor SEO?

Het is een goed idee om je blog posts regelmatig te updaten, vooral als er nieuwe informatie of trends zijn in je niche. Dit helpt om je content relevant en actueel te houden.

3. Wat zijn de voordelen van een goede interne linkstructuur?

Een goede interne linkstructuur helpt zoekmachines om je website beter te crawlen en te indexeren, wat kan leiden tot betere rankings. Het verbetert ook de gebruikerservaring door lezers naar gerelateerde content te leiden.

4. Hoe kan ik de prestaties van mijn blog posts meten?

Je kunt tools zoals Google Analytics en Ahrefs gebruiken om de prestaties van je blog posts te meten. Let op metrics zoals organisch verkeer, bouncepercentage en gemiddelde tijd op de pagina.

5. Wat is het belang van backlinks voor SEO?

Backlinks zijn belangrijk omdat ze zoekmachines laten zien dat je content waardevol en betrouwbaar is. Ze kunnen je domeinautoriteit verhogen en je rankings verbeteren. Lees meer over succesvol online adverteren in ons artikel Succesvol online adverteren.

Ahrefs
Ahrefs

Inhoud

Lees ook een van deze marketing artikelen:

G365 Marketing deelt gratis tips over marketing en communicatie. Blijf op de hoogte en bezoek regelmatig onze marketingblog.